понеделник, 14 януари 2008 г.

...Християнство, ислям, юдаизъм и будизъм, само не Тенгрианство

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2857&sectionid=16&id=0000101

Това определено се очакваше. След тоталната комунистическа мъгла, която проми мозъка на редовия българин, преди 62 години, религията се превърна в опиум за народите, а идеята за Бога в съвършена глупост. Съзнанието на човека се насочи към грубия материализъм, невежеството и скодоумието, а оттам до консуматорството в днешно време е само крачка.
Днес "бившите" комунисти решиха да се извинят за своя войнствен атеизъм и след 62 години размисъл, решиха, че е време чедата на израслите при "зрелия социализъм" родители да научат що е то религия и има ли тя почва у нас. Добро начинание, ако зад него не стояха юдеи и комунисти. Тогава съвсем естествено е, изучаването на религия да се сведе само до нейната история и морал, с което съвсем се цели да се ограничи силата на нейното въздействие върху човешката душа, водеща до просветление и обратното завръщане към Бога. Това директно подкопава светската власт на комунизма, който в неговия тотален аспект днес е наречен глобализъм.
Интересно е, да се разгледа и предложението, което идва. То не опира само до възрастовата граница на децата, а и до предложените четири религии за изучаване - християнство, юдаизъм, ислям и будизъм. Само един поглед е достатъчен, за да разбере човек, че това са четири съвсем чужди на изконната Българска душевност вери. Християнството и исляма бяха насила наложени в България, будизма е неутрален като историческо присъствие в нашите земи, а юдаизма ни го налагат като политика и икономика днес.
Тогава следва да запитаме г-н професора Бакалов, що ще учи българското дете от тези четири чужди нему вери? И отговорът е съвсем прост - да не бъде Българин. Ето защо
съвсем настрана и без никакъв шум въобще не се споменава древната и изконна Българска вера, Небесната вера - Тенгрианството - ширнала се в археологически паметници, история, народни обичаи и приказки, втъкала се в семейните и родови отношения и черти, в архитектурата на старите къщи, където и да се обърнеш в България, дори да поглед да отправиш в Небето, ще видиш там Небесната ни вяра, ще нашепне в сърцето ти, онзи Бог, що вижда всичко. И колко по-лесно е малките първокласници да се учат на етика, на история, на отношение към природата и човека от древната ни Вяра, защото са се родили Българи и техния ген, тяхното съзнание много по-лесно и истинно възприема ромонът на планинския ручей, изгревът на Слънцето, повеят на вятъра, гласът на Планината, шепотът на звездите и най-накрая да научат най-големия етичен урок - да казват винаги Истината! Защото нито християнството, нито юдаизма, нито исляма, имаха тази тайна - да словиш Истината! Християнството антропоморфира Истината в един Богочовек, който да я изрече, за да ги спаси и освободи, юдаизмът забрани лъжата" "Не лъжи!", но каза ли ни за Истината? За исляма Истината е само една: " Един е Аллах и Мохамед е неговият пророк".
А знае ли някой истината, която може да изрече душата на Българина? Някой чувал ли я? Ще я чуе ли за в бъдеще, когато изучил четирите чужди нему вери, той все по-малко, ще се замисля, дали е Българин.