вторник, 11 декември 2007 г.

Чудновати апарати се появяват в райони, където има архитектурни и исторически паметници

През 90-те години на миналия век в Обединеното кралство започва поредният бум на "летящи чинии". Според очевидци странните летателни апарати кръжат предимно над автомагистрали, летища, електроцентрали, стадиони и др. Специална британска военна част фотографира десетки от тях. Досега не е ясно по чия заповед става това, но е известно, че над доклада, в който са събрани резултатите, са се трудили най-изтъкнатите английски учени.
В разсекретения документ се съобщава, че
загадъчните обекти се движат с невероятни скорости
и се отървават от преследващите ги изтребители за части от секундата. "Подкрепяме хипотезата, че повечето странни апарати са с извънземен произход, че поведението им се базира на принципи, които противоречат на физичните закони", пише в секретния доклад.
Факт е, че конструкторите и пилотите на НЛО игнорират земната гравитация. Те успешно се телепортират, служат си с двигатели, чиято тяга е непозната на земната наука, използват странни и неизвестни силови полета и фантастични технологии.
Според британските експерти локаторите не прихващат "летящите чинии" най-вече защото повърхността им навярно е конструирана от материал, който не отразява радиовълните. Още нещо: възможно е чуждоземните апарати да се движат много близо до земната повърхност, или обратно - на прекалено голяма височина, на "ръба на атмосферата". Трето, обекти, стрелкащи се стремително нагоре-надолу, са трудни за фиксиране.
Една от най-интересните глави на доклада е посветена на ефектите, почувствани от хората при среща с извънземен кораб.
"Около осем вечерта, докато пиехме чай с жена ми на верандата, над градината ни увисна сребристо кълбо. Вцепенихме се. След няколко минути в сферата нещо изтрака и тя изведнъж се "изпари". В продължение на 2-3 часа съпругата ми и аз усещахме странен вкус в устата. Опитах да стана, но не можах. Хванах се за металната ни ограда и усетих лек токов удар", споделя потърпевш от среща с НЛО.
Британските учени нанасят на военно-геодезични карти точките, съответстващи на местата, над които най-често са забелязвани "летящи чинии". "С голямо удивление констатирахме, че повечето чудновати апарати се появяват в райони, където има архитектурни и исторически паметници", отбелязват те. Нещо повече: в 94 на сто от случаите НЛО са се движели над въображаемите линии, съединяващи споменатите паметници.
В разсекретения доклад се посочва, че
"съквартиранти" на хомо сапиенс се крият във водните дълбини
В морета и океани са наблюдавани странни ярки светлини и неидентифицирани обекти. Повечето съобщения се отнасят за акваториите на Персийския и Сиамския залив, Южнокитайско море и Малакския пролив. Случките са невероятни и силно "намирисват" на фантастика. Свидетелите обаче се кълнат, че не измислят, че събитията наистина са се развили така, както ги описват. През 1963 г. например военноморският флот на САЩ провежда маневри край бреговете на Пуерто Рико. Ученията внезапно спират - хидроакустиците съобщават, че една от подводниците изведнъж напуска позицията си и се втурва да преследва странна цел. Въпросната цел се движи със скорост 228 км/ч, макар че по онова време нито една субмарина в света не може да развие повече от 83 км/ч. Обектът се изплъзва, маневрирайки в обширен район на дълбочина 6100 м, която превишава 3 пъти пределната дълбочина, достигана от тогавашните подводници. Американският физик Антъни Сандърсън, изследвал океанските дълбини, описва в книгата си "Странните морета и океани" необикновено явление, наблюдавано от борда на ледоразбивач в Атлантика. "Внезапно нещо се "изстреля" от океана и проби ледената покривка, чиято дебелина бе 3 м. Оказа се, че то е гигантско сребристо тяло, което изчезна в небето. Видяхме как огромни ледени буци, изхвърлени във въздуха, с грохот падаха в океана. Водата кипеше и бълбукаше и над нея се стелеха кълба пара."
Особено внимание заслужават и светлинните мелници - огромни ярки образувания в моретата и океаните. Динамиката на въртенето им и техните размери не позволяват този феномен да се обясни с излъчването на планктона или други организми. Науката не познава подобни природни явления. Според някои физици те са резултат от дейността на високоразвита подводна цивилизация. Учените допускат, че кръгли или цигарообразни космически кораби навярно използват постоянно действащи скенери. Лъчите на скенерите са видими само в случаите, когато предизвикват луминесценция на миниатюрните едноклетъчни, с които изобилстват топлите морета. Действителност или фикция е всичко това? Истината тепърва ще излезе наяве.
Страницата подготви Зорница ВЕСЕЛИНОВА


http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-12-12&article=214436

Ханука - тромб в сърцето на Българската душевност

Стана традиция у нас да се честват еврейски празници, най-различни евреи да се изказват за историята ни или за това какво трябва да бъде бъдещето ни, а отдавна вече, на никой не прави впечатление, че евреи ни управляват или редят политическата върхушка у нас.

В този ред на мисли, някак “незабелязано” минава у нас, честването на еврейския празник Ханука, а още по-“незабелязано”, т.е. без никаква обществена реакция са поклоните, които уж българския държавен глава отива и прави на този празник за втора или трета вече поредна година.

Няма нищо лошо в това, евреите да си честват празниците. Проблем става, обаче, когато тези празници се натрапват и се лепват върху Българската душевност и Българската историческа реалност. Вероятно подчертването от различните медии на факта, че в този ден- Ханука, евреите са се освободили от гръцко робство, вероятно иде да събуди сантимент в Българина, че видим ли, и те са като нас страдалчески народ, преживял не едно робство и че по тая линия двата народа сме си близки. Много дълъг е опита на историци и духовници да хвърлят паралели на родство между българи и евреи в все позитивна посока, съзнателно водейки ни към дъното на юдейската пропаст.

Защото какво общо има празника Ханука с нас? Ще каже някой: ами и ние сме си патили от гърците, забравяйки, един немаловажен исторически факт, че трайното настаняване на Синедриона по Българските земи доведе до падането на България под юдео-турско робство. Съвсем близко е до ума, че трайното и настъпателно честване на юдейски празници с показността на присъствието и слагането на кипа от “държавните ни глави”, бавно и неусетно, ни свлича неумолимо в пропастта на юдейския духовен гнет, който така или иначе всеки ден ни развращава от различните медии, но още недокоснал сърцевината на българската душевност, а само сетивата й.

Самият факт на слагането на кипа от държавния ни глава Параванов и нареждането в една редица с евреи, може да се изтълкува не просто като българофобия, а като ултрарадикално отцеругателство, едно подсъзнателно послание към всички български граждани, на които той се води президент: “Ето, колко е добре да бъдеш евреин. Бъди евреин”. Това не е просто реклама, а метод на програмиране на възприятията на българина, до такава степен, че самият той един ден да приеме това за нещо съвсем естествено, характерно за природата му, да не го приеме като процес на обезличаване на идентичността му. Защото ние няма да видим евреин да сложи калпак на Игнажден, Коледа или Димитровден, но “български държавни глави”, ходят, та ще си счупят краката с кипа на главата! Така не просто се губи идентитет, така една идентичност се сменя с друга.

Съвсем вероятно чрез този акт на трайно настаняване на Ханука в българското духовно-политическо пространство, юдейската сган цели отмъщение за онова изгонване на Аврам от Ур Халдейски поради непригодност за големите, древни български тайни.

Нещо повече, в историчността на българина нахлуват чужди исторически събития, които се празнуват помпозно, с тежестта на присъствието на “държавните глави”, но затова пък съвсем мимоходом се споменават големите български исторически събития, в които има много повече историческа значимост и истинност като духовност. Българските исторически събития се празнуват проформа, с едно изпразнено присъствие на премиер и президент, понеже там, те се чувстват като чужди сред свои.

Не така обаче е при празнуването на Ханука. Там “президентът” е наистина сред своите, той не просто се ръкува, той говори, води беседи, които явно му доставят видимо удоволствие. Едно поведение, което е разчетено така, че да служи като образец, сред овчите му гласоподаватели, като пример за етническа толератност и религиозна търпимост сред различните етноси: Бъдете толерантни към евреите, не ги нападайте, не се бийте с тях, те са много силен народ, споходен от Божията десница. Малко са, но побеждават всички”. Това е именно скритото послание в показността на тези чествания по “българските медии”. Това е всекидневната психическа обработка, на която е подложен българинът, заради целите на Синедриона, да го задържи под робство, колкото се може по-дълго време. А ние нямаме ли исторически примери, които говорят точно обратното? Нима ние нямаме величави примери на победа, начело с Българския Бог точно над тези, които ни оробяваха и искаха завинаги да ни държат в робство. Интересно е, защо г-н президентът не прави своята политическа реклама именно върху тях? Самият факт, че толкова много българи са гласували за такъв президент говори колко дълбоко е отишла психическата обработка на съзнанието на българина. Такава, че той избирайки подходящия по външност и маниери президент, де факто, отрече своето величаво и да приеме чуждото, без никакъв елемент на осмисляне на последствията от този избор, който е една своего рода гавра върху самия него.

Еврейската психологико-тактическа маневра продължава и с това, че празникът Ханука не е закован. За него няма точно определен ден и той като същински паразит има свойството да се прилепва много натрапчиво върху големите традиционни български празници. Преди година той се беше здраво прилепнал за Коледа, за д аможе да чуем с “Коладе, Колад -де ле” и “Честита Ханука”, а тази година той като пиявица се прикрепи към един от важните празници – Никулден. Празник, в който не просто се чества Свети Никола, а е един от важните дни, едно от важните небесни положения от годишния кръговрат на Плеядите в изначалната Българска вяра – Тенгрианството.

Тогава съвсем виден е опитът да се крушира енергийната и духовна стойност на тези празници, като се наложи Ханука като празник на светлината и свободата. С една дума, “ако искате свобода и светлина, чествайте с нас, Ханука!” Това е един опит да се очерни същността на нашите традиции, да се спре раждането на Млада Бога и смъртта на отиващото си старо време, а с него и нашите оробители.

Ще го позволим ли?