събота, 26 февруари 2011 г.

Олигархията в Гоцев Тиквостан се наака

Политическата олигархия в Гоцев Тиквостан се насра от страх. Наакването и се състоя при поредното дерби между Уефски и ЦСКА, което явно управляващите са си представили като начало на масови народни вълнения срещу правителството. Подобен страх витае в главите на управляващите, защото те знаят, че управляват не по-добре от Кадаифа и че подобно развитие на събитията може да се случи и в България и да застраши безметежното им папкане, кътане на авоари в Си Банк и всекидневно ходене на масажи, спа-процедури, които не само отъняват бюджета, но и опапват резерва. Отгоре на това, “богоизбраните” и работа не вършат, сакат друг да се труди върху телесата им. Най-лошото е, че от това няма да поумнеят, няма да сложат някоя нова гънка в мозъка си. Ще си останат само с богоизбраността. Богоизбраност, която, обаче свидетелства за това колко са нищожни, а не колко са велики. Истинско рядко щастие и конвулсии в кенефа са получили Тиквата и сие, когато стените на клетката, в която са напъхали 3000 човека, взели, че паднали. Така падна и Берлинската стена, а може би, така, ще падне и един ден Стената на Плача. Може би Тиквата не знае, че така паднаха и Стените на Йерихон. Евреите, обаче, искат Стената на Плача да е вечна. Защото къде ще се моли след това на Господ, Тиквата?
От страх този сценарий да не се сбъдне Тиквата по свой стар навик, взел че заповядал полицаите да изтласкат всички 3000 човека вън от клетката и стадиона и се почна пак една. Все пак, Стената на Плача е повече от нужна на Тиквостий. На нея той се оплаква от това, как другите правителства са лоши, и по стар еврейски навик моли Господ да ги накаже, защото нему сърце не му давало. Явно без сърце е останал Тиквата, когато е видял своята бъдеща власт застрашена на януарския митинг на жълтите павета, пред Парламаменто, та пак въдвори полюцията да бие наред, тъй както “турчин не е бил”. Сладък е блянът за властта, слaдко е да смениш пустите му генералски лампази с министър-председателското кресло. Най-големия кошмар на Тиквата, обаче бил друг. Най го било страх от това, че и тук, както при Кадаифа, ще се развеят монархически знамена. Тиквата иска да е цар, ама в република, щото в монархията ще си остане свинар или бияч в охранителния бизнес. А може прост цървулар. Все тъмни сенки от миналото, които закриват сладките мечти в пухеното министър-председателско кресло.
Да набухаш 3000 човека в клетка, с идея за звероукротяване, не е просто решение на някой болен мозък, или полицейски недоимък, това е провокация. Провокация срещу Свободата. Този акт, показва какво мислят управляващите за тези, които управляват и как смятат да ги третират и за в бъдеще. За в бъдеще – клетки, много клетки. И на всяка клетка – микрофон. (Няма само Ал Кайда да създава клетки); за в бъдеще – всички недоволни в концлагер. Концлагерите също са еврейско изобретение, на цар Давид за унищожаване на околните народи. А тук – за недоволния телекторат. Аристократичните ушенца на управляващата клика не обича кравата да мучи, а иска просто кротко да си пасе на поляната и много много да не я еня, какво мисли да я прави пастирът. Затова Тиквостий заповяда – бой. Бийте ги тия, дето искат да излязат вън от клетката. Правителството пари е давало за нея, а те ги пилеят в разхищение, рушейки я. Вандали с вандалите му! Полюцията отдавна знае, че адреналинът по стадионите има опасност да прелее в необяснима любов към Парлама-мента – народната кочина, където на воля грухтят прасета от всякакви политически партии. Но там грухтенето е позволено, преяждането с власт – също. Но народа е гладен и е възможно да направи всичко възможно да заколи прасетата, нищо че Коледа мина, а следващата е още далече. Агнета за Гьоргьовден, не се предвиждат. А не всички са вегетарианци, за да ручат само Тикви. А те големи, големи, ама отвътре сухи. Нямат вътък. Требе си медец или захарчица да ги поръсиш, а то във времена на криза – ядец! Другия зарзават пък се оказал заразен с радиация от новостроящата се Белене. Угодия нема, кризата ни влиза, а народа става все по-недоволен, уж хрупа кротко засухрена тревица с рядък киселец, ама гат хрупа все едно разярен кошер пчели бръмчи! Страх го фана Тиквата в мислите му, рядка течност потече от засукания крачол на панталона му, нищо, че засега “народния гняв” е само по трибуните заради някаква топка, която весело подскача по зеления чим. Нищо никаква игра, пък води до такова наакване в Гоцев Тивостан, че задръсти тоалетните на Министерския съвет с невъобразима воня – вонята на развалено яйце и сяра. Някой вдигна телефона, за да може по-бързо Президенто да свика Съвета по национална сигурност, забравяйки малката подробност, че там може да върлува зараза от трипер и други венерически болести, получени следствие чифтосването на турски бик с българска крава, нейде, из дебрите на българо-турската граница.