петък, 21 декември 2007 г.

И индианците Лакота празнуват Еднажден. Ето как!



Сиуксите си правят държава

Индианците късат договорите с Щатите


Вашингтон. Наследниците на Седящия бик се цепят от САЩ и правят своя собствена държава. Западните сиукси прекратяват всички договори на предците си с федералното правителство на щатите. Те били "уморени" да живеят в "система на колониален апартейд в страна, която ги е отхвърлила", съобщи сайтът АргъсЛидър.
Индианците от племето западни сиукси, или лакота, ще правят държава на територията на Северна Дакота, Южна Дакота, Небраска и източните части от Уайоминг и Монтана. Те обявиха, че останалите народности могат да останат да живеят в новата страна. Правителството й ще издава паспорти и шофьорски книжки. Гражданите на новата държава няма да плащат никакви данъци. Лидерите й ще бъдат избирани неофициално от старейшините на общността.
"Отсега нататък ние не сме граждани на САЩ и напускаме договорите, сключени през последните 150 г.", заяви на специална пресконференция във Вашингтон актьорът Ръсел Минс, който игра във филма "Последният мохикан". Той е един от активистите на Американското индианско движение. Лакота подписват мирни договори с американското правителство през 1851 и 1868 г. "Първо ще установим отношения с международни институции и след това ще възстановим независимостта си", посочи Минс. Тази седмица той и други лидери на движението са посетили Държавния департамент на САЩ, както и посолствата на Боливия, Венецуела, Чили и Южна Африка, за да настояват за признаване на новата държава.

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-12-21&article=215475
И още тук
http://news.ibox.bg/news/id_315177598

1 коментар:

Jordan_13 каза...

Докато, ние, българите сме се втурнали за предстоящото Коледно гуляене да опразваме Била, Метро, Кауфланд и други подобни създадени от еврейския капитал обори за целогодишно отглеждане на овце, нашите ученици в древността - индианците, взели от нас част от светлината на древното Тенгрианство, отново ни напомниха колко сме се отдалечили от корените си и от своята Българска същност, показаха ни как се празнува Българската нова година - Еднажден.
Запалвайки Бъдника на този Ден, те де факто отхвърлиха еврейската Ханука и показаха истинската светлина на света - същността на Българския Еднажден, употребявайки силата му, за създаване на своя независима Държава, за отхвърляне теглото на световния юдейски гнет върху тях. Днес те показаха на своите учители, какво са научили преди хилядолетия от тях и на свой ред станаха учители-будители, безмълвно обръщайки се към нас: "Братя, а вие още ли спите?"
Справедлив укор, защото това, което те получиха от нас, не го загубиха, а ние безсрамно всеки ден се отричаме от него в продължаващото 62 години юдейско робство.
И аз като тях преди време хвърлих паспорта си, който ме удостоверяваше, че съм гражданин на комунистическата република България.
Тогава не е ли време и ние да отхвърлим комунистическата Република България и да поискаме възстановяването на Саракта под формата на Четвърто Българско царство? Не е ли време да се отърсим от съмненията, че Еднажден е реален празник с реални енергийно-духовни сили, на който са ненужни мамонските гощавки и сквернословия?
Уакан Танка (Тангра) да ви пази, братя! Ние сме с вас!