събота, 22 декември 2007 г.

Европа започва от България


Днес ден преди да запалим Бъдника в огнището, за да посрещнем Коледа – Денят на възраждащото се Слънце, идва отново ред да говорим за Европа. Много приказки се изприказваха по тая тема, още откакто Соломон Паси си отвори устата и атлантическия клуб. Оттогава горката Европа как ли не бе малтретирана от думите на политиците и техните лъжи. Толкова много и толкова много пъти, че забравиха да попитат обикновените Българи дали знаят нещо за нея. Разбира се, те си присвоиха правото на самознаещи – само те и единствено те имат право да говорят за Европата, обикновения Българин трябва да ги слуша. А той ги слушаше, така сякаш ги чуваше. И се зареди кампании, членство в Нато и ЕС. Тази година политическата върхушка пак се кани да ни говори за Европа, този път за изминалата една година от членството ни и бъдещите предизвикателства. Вероятно отново и аз щях да се направя, че не ги чувам, докато поредния евреин, станал евро-дупетат Ви-Гей-нин, реши да ни убеди колко е хубаво да подкрепим новия Лисабонски договор, който щял да превърне Европа в СЕЩ – Съединение Еврейски Щати. Извинете – Европейски. Просто звучат много близо двете понятия, особено след като лицата, които представят Европата в България, а сега и в Македония са Моника Паси и Кристиян Вигейнин.

Първият като същински равин и пророк на Йехова ни поучи, че е добре да бъдем европейци, защото някъде Омир нарекъл Бога на боговете Зевс – “Европеос” – “този, който прозира бъдещето”. Горкият Соломон, съвсем е забравил да спомене, че тази титла “Върховният” е получил вероятно след като е откраднал и насилил девойката Европа от Българските земи. С това той не просто е откраднал ген, той е откраднал и непринадлежаща му духовна ценност. Типично по юдейски този момент не се споменава, както не се споменават далаверите и финансовите облаги на работещия за 1 евро, велик евроатлантик водещ и “Македония” към “светлото бъдеще”. Вероятно и “Македония”, ше бъде отвлечена от Белия бик с лунни рога и грозно насилена от него... За кой ли път? За пореден път.Защото това става един грозен исторически навик на лунните изповедници – на тези от юдейското племе и техните братя по вяра – мюсюлманите.

Дали обаче, Моника Паси, успя да съблазни Българите с титлата “европеос” и с ранга на велики жреци, на посветени богоизбрани, след като тя им принадлежи по естество и порождение?

Дойде време и другият да се развихри – Кристиян Вигейнин. След като синия шаман Паси се пооттегли, дойде времето на червения да говори. И той измантрува:

„Вече всичко е Европа и националните институции са и европейски".

Не е далече времето, когато ни говориха, че България трябва да влезе в Европа, защото тя геополитически още не била в Европа, други пък ги заместиха, като ни утешаваха, че ние сме били в Европа още от IX век и никога не сме си отивали от нея оттогава.

Никой обаче, не каза Истината, че Европа започва от България. И като географско понятие и като културни ценности.

Защото откровена историческа лъжа е цитираното от Моника Паси: “когато древните гърци посяват първите кълнове на онова, което по-късно ще бъде увенчано с името европейска цивилизация.”, защото в древността Европа като география е била област от Тракия (там, където сега са древните долмени и кромлеци), част от територията на България, а когато Зевс открадва девойката Европа я завлича в Крит – едно абсолютно сигурно доказателство, на кражба и пренос на културни ценности (един вид контрабанда) от древните български земи, които слагат началото на развитието на съвършено бледата елинска култура, която днес с гордост така наречнеия Европейски съюз припознава за своя основа. А през епохата на Възраждането ние възкресихме нашата си, българска култура, не гръцката! Е, тогава как може да се каже, че в България всичко е Европа?

Не, Европа започва от България, но не тази Европа, а другата, истинската, която ние помним – сестра на Кадъм, основал град Танагра, майка на Карн и Ниоба, жена на Данай, дъщерята на Океан и Тетия, а като география - разположена на югоизточната част на Тракия и обемала в себе си земите, граничещи на юг с Мраморното море, на запад река Хеброс (Марица) и на север – притока й Регина (р. Еркене, дн. Ergene) по направление до самото Черно море, което миело източните й граници.

Европа започва от България и не всичко в нея е Европа!

Няма коментари: